Is-med-klubbmärke

GIK-Gislaved 5-4 (2-1, 0-3, 3-0)

Siffrorna ljuger inte, det var en onödigt spännande match i tre akter. Först en knappt godkänd period, sen en som de flesta helst vill glömma, och till sist en uppvisning i lagmoral och kämpaglöd. Stor matchhjälte denna gång andremålvakten Tristen Gillispie, från Cincinnati, OH, USA. Här för att i första hand spela J20 med GIK.
— Jag hade inte varit hjälte om de inte hade gjort tre mål, säger han ödmjukt.
Första perioden innehöll två mycket snygga mål av Nikita Reyn respektive Tobias Henriksson, men också mycket av slarv och ostrukturerat spel. Men det skulle bli värre.
Under första halvan av andra perioden var det inget som fungerade. I rask takt gick Gislaved inte bara upp jämsides och förbi utan utökade också ledningen till 4-2. Då var det dags för Time Out och målvaktsbyte för GIK. In kom Tristen Gillispie i sitt första framträdande i en A-lagsmatch för GIK och höll nollan resten av matchen.
— Jag visste att Simon kom hit med lite feber och jag tycker att han gjorde en bra match så långt. Jag följde matchen från båset och hade en bra uppfattning om hur motståndarna spelade.
Resten av perioden lyfte GIK, men tyvärr blev det inga mål. Däremot en utvisning i sista minuten som gjorde att laget fick börja tredje perioden i numerärt underläge.
Fem minuter in i tredje perioden drabbades GIK av två onödiga utvisningar för Too many players och fick spela i numerärt underläge tre mot fem i drygt en minut. Men GIK behärskar spelet i boxplay väl, och sen var det bara frågan om en minut eller två innan matchen vände. På fyra minuter gjorde Tobias Henriksson först 3-4, sen kvitterade Charlie Björklund innan Lucas Högosta avgjorde. Resten av matchen var det Gislaved som jagade kvittering. Lönlöst mot ett heltaggat GIK.
— Ishockey är en märklig sport. Den handlar mycket om känslor och energi, och när det inte stämde tog vi time out, ändrade lite och kom tillbaka som ett helt nytt lag., säger Tristen som avslutning.
Vinnare i 50/50-lotteriet blev 6268 och vinstsumman 920 kr.
Julbocken gick till nummer 6404.


Publicerades 2019-12-05