Is-med-klubbmärke

GIK-Hanhals 1-2 (0-1, 0-0, 1-1)

Nästa hemmaseger låter vänta på sig.

Efter segern mot Halmstad den 20/9, 5-4 på straffar, har det inte blivit en ynka poäng på hemmais.


– Det var en jämn match, vi hade våra perioder och de hade sina, säger Christian Rudolphi i en kort kommentar till matchen.


Och visst stämmer det. GIK var ett lika bra lag som senast borta mot Tyringe. Chanser saknades inte, men utdelningen var dålig. Inte minst efter att just Christian Rudolphi (Lucas Geyzon, Adam Willig) reducerat till 1-2 efter tre minuter av sista perioden. Då var GIK riktigt jobbiga för motståndarna och en kvittering hängde länge i luften.


– Vi har ett rätt bra spel, men vi kommer inte riktigt in på mål. De hade en riktigt bra målvakt, han tar skotten om vi inte är där och skymmer och stör han.


– Förra matchen gjorde vi mål på det mesta och idag gör vi inte mål på något känns det som.


Christian är tydligt besviken, men han vet vad som fattas och vad laget måste jobba på.


– Vi skapar mycket chanser, jobbar hårt och vinner mycket puckar i anfallszon, men vi ska trycka dit dem också. Vi står i slottet och måttar, men gör inte mål. Jag är besviken, det är tråkigt att förlora en match där man är bättre. De matcherna är värst.


– Det börjar på träningen i morgon. Vi måste vara noggranna i våra avslut. De flesta spelare får bara en eller två chanser, och då får man försöka ta tillvara på dem.


Förlusten och besvikelsen till trots är Christian Rudolphi vid gott mod. Laget ser framåt, mot bättre placeringar. Rätt inställning, något annat duger inte.


– De är klart att vi blickar uppåt. Det är en jämn serie, alla kan slå alla, och man får inte slappna av. Då sjunker man direkt. Nu gäller det att ladda om till söndag.


– Varje match är som en final. Man får ta en match i taget och göra det bästa av den.


På söndag väntar Tranås borta och en ny möjlighet till tre nya sköna poäng.


Publicerades 2018-01-11