Is-med-klubbmärke

GIK har spelat två träningsmatcher

GIK har spelat två matcher som man väl kan säga gav mersmak. Ingen seger, men riktigt bra prestationer mot Hockeyettan-lag.

Det började hemma i fredags med 2-3 mot Skövde.

— Jag tycker att vi gjorde en bra förstamatch. Vi är kort om folk, har lite sjukdomar och skador, men vi har det spelet vi vill ha, säger Robin Adamsson.

— Det finns att jobba på, men som sagt var en bra förstamatch med bra fart.

Med andra ord, tränarna fick ut de ville ha av matchen.

— Vi jobbar oss in matchen till slut och det blir jämnt. En bra match där vi försöker göra de saker som vi tränat på.

I går bjöd Grums på motståndet. Förlust med 5-2 ser ut som en klar förlust, men enligt vittnen på plats kunde GIK lika gärna ha vunnit.

— Jo, det tycker jag. Med en match i går (läs: lördag) och med kort om folk så är vi trötta och Grums gör sin första match. Vi blir trötta, gör bort oss i småsaker som vi får jobba på, och då blir vi straffade mot Hockeyettan-lagen.

— Men vi skapar bra lägen och har flest farliga målchanser. 5-2 speglar inte matchbilden i vår värld. Vi är extremt nära att göra 3-3, när de i stället gör 4-2 och sedan 5-2 i tom kasse.

— Återigen en bra match, med trötta ben och trötta huvuden. Vi gör så gott vi kan, det är det enda vi kan begära.

Naturligtvis är det bäst att få spela med ett ordinarie lag, men går det att se något positivt i detta?

— Absolut! Det är kul att spela med många juniorer, att ge de grabbarna chansen. Det är det som träningsmatcher är till för.

Härnäst väntar en träningsturnering nästa helg.

— Det ser vi fram emot. Vi ska vila lite ben och så i veckan som kommer, sen ska vi trycka på inför helgen så att vi står redo så att vi står redo inför den utmaningen.

Förhoppningsvis med lite fler ordinarie spelare friska?

— Vi hoppas det, men det är mycket säkerhetsåtgärder i den tid vi lever i nu. Det kan ändra sig fort, vi kan bara anpassa oss och hoppas på det bästa. Ishockey är inte det primära i världen nu.

— Vi gör så gott vi kan, spelar med de spelare vi har tillgängliga och försöker få en match av det.


Publicerades 2020-08-31