Is-med-klubbmärke

GIK – HC Lidköping Red Roosters 7-1 (3-0, 4-0, 0-1)

Att tala om spel mot ett mål vore överdrivet. Visserligen ägde GIK spelet i två perioder, men skottstatiken var jämnare. 35-36, visar att gästerna hade ett skott mer mot mål, men pucken ska in.

Matchen fick inte riktigt denna derbyhetta man hade räknat med. GIK tog kommandot med en gång, fast en ledning med 3-0 efter drygt fem minuter hade nog ingen räknat med. Hemmalaget drogs inte med i gästernas lägre tempo, utan fortsatte i samma stil i andra perioden. Drygt tio minuter in i andra perioden hade GIK utökat ledningen till 5-0 och Lidköping bytte målvakten. Men vad hjälpte det, ytterligare två mål före andra periodpausen och det fanns nog det som anade tvåsiffrigt.

— Vi gjorde bra ifrån oss i femtio minuter, sen blev det lite många utvisningar, säger lagkapten Alexander Liljedahl. Som med ett mål och två assist ar inblandad i tre av de fem första målen.’

Tredje perioden, ja. Lidköping visade en överraskande kampanda. Bortalaget skapade mer än tidigare under matchen, men i GIK:s mål stod en omutlig Albin Alexandersson. Det var inte förrän i slutminuterna, i spel med fem mot tre, som gästerna lyckades få hål på honom.

GIK spelade av matchen på ett bra sätt och höll sig till sin spelplan, ett styrkebesked och en bra laginsats. I skribentens ögon var Albin Alexandersson den för dagen bäste av alla individer i samverkan. Han hade inte alltid så mycket att göra men gjorde det bra, med en bra blick för det som hände och fina rörelser.

Albin hade det både bildligt och bokstavligt svettigt under de sista minuterna.

— Ja, det eskalerade snabbt efter de tretton första minuterna av tredje perioden.

Han är positiv till sina lagkamraters insats.

— Det är lätt att komma in i en match när man får tre snabba i början.

Sen var det detta med skottstatistiken talade ett annat språk än spelet.

— När de väl skapade chanser kunde det bli flera skott på samma chans


Publicerades 2022-10-08