Is-med-klubbmärke

GIK-IK Guts Finspång 1-3 (0-1, 1-1, 0-1)

Nu har tåget gått vad gäller kval till Hockeyettan, eller? Långt ifrån, åtta matcher spelade i Alltvåan, med en förlust i full tid säger skribenten att det finns stor förbättringspotential och inga omöjliga lag. Betänk också att det är Alltvåan och att alla lag har blivit som sämst trea i sin grupp före årsskiftet. Slut med tvåsiffrigt mot lag som får kämpa för att ställa tre femmor på isen.

1-3 mot IK Guts igår, efter påfallande lite skott mot mål i första och tredje perioden kan man tycka vad man vill om, men samtidigt ska man vara övertygad om att det arbetas hårt på det fyra eller fem dagar i veckan i ÅVA, de dagar det inte är match. Eller också, om man var där och såg vad som hände, inse att ytterst lite tur hade kunnat innebära 2-2 eller rentav 3-2?

— Det är klart att det är surt att torska sådana här tighta matcher, både vi och dom har chanser. Men det är de här matcherna som är roliga att spela, säger Adam Schoultz samlat efter matchen.

— De är vassare i sitt kontringsspel och vi skjuter för lite.

Adam har en positiv och sund inställning till laget och fortsättningen.

— Jag tycker att vi har steppat upp (jämfört med i höstas/skribentens kommentar). Vi är med och tampas om poäng i varje match.

I morgon väntar Tyringe SoSS. Returmöte efter den klara bortasegern i söndags. Alla poäng är viktiga, men visst skulle ett liknande resultat, 4-1 eller bättre, sitta fint inför en hemmapublik utan restriktioner.


Publicerades 2022-02-10