Is-med-klubbmärke

GIK-Köping 1-3 (0-1, 0-0, 1-2)

Nej, det var inte GIK:s dag idag och att förlora en viktig match i kampen om en plats i Allettan inför hemmapubliken är naturligtvis extra bittert.

Men som lagkaptenen Carl-Johan Svensson påpekade efter matchen. Sista tåget har inte gått än, det kommer att bli en kamp till sista omgången den 14/12.


GIK började första perioden med bra tempo, men överraskades av gästernas stenhårda forechecking och hade stundtals svårt att komma ur egen zon. Dock inskränkte sig gästernas målsskörd till 0-1 efter drygt två minuter. Det hade kunnat vara mycket värre.


Andra perioden var ett riktigt sömnpiller för publiken. 0-2 hängde i luften, men inget av lagen åstadkom något av större värde. Alltså fortfarande 0-1 och bra förutsättningar för en spännande sista period.


Det var ett alertare GIK som kom till spel i sista perioden. När Carl-Johan Svensson (Markus Andersson) kvitterade till 1-1 i powerplay efter drygt sex minuter vaknade laget till och för första gången i matchen lyckades GIK sätta motståndarna under press. Två utvisningar bröt trenden och mitt i den andra återtog Köping ledningen. GIK kämpade till sista minuten, bokstavligt talat, men fick se sig besegrade med 1-3 efter ett mål i öppen kasse med mindre än en minut kvar av matchen.


–  Vi fick det inte att stämma riktigt idag, blev tagna på sängen av deras forechecking och redde inte ut det, säger Carl-Johan Svensson i en kort kommentar efter matchen.


–  Det var synd att de fick göra 1-2, jag trodde nästan att vi skulle göra 2-1.


Men Carl-Johan är inte den som ger upp i förväg.


–  Om sista tåget har gått? Nej, det kommer att avgöras i sista omgången. Det är bara att ta nya tag, det är tolv poäng kvar att spela om.


Och det kan vi vara övertygade om att GIK kommer att göra!


Publicerades 2016-11-23