Is-med-klubbmärke

GIK-Köping 2-3 (1-1, 0-1, 1-1)

”Det är vi mot hela världen. Fyra matcher och tolv poäng att spela om – än ger vi oss inte”. Henrik Alfredsson är besviken men inte uppgiven efter en match som borde ha gett GIK några poäng.

Det var med spänd förväntan som GIK möte Köping i en oerhört viktig streckmatch. Ett lag med vind i seglen mot ett darrigt Köping som förlorade med 2-9 mot Lindlöven senast.


Matchen hade nätt och jämt hunnit börja när Köping via en rensning som blev ett friläge tog ledningen med 0-1. Ett disciplinerat GIK höll tätt bakåt och innan periodvilan gjorde Peter Massar (Marcus Johansson, Adam Schultz) 0-1 i princip direkt från utvisningsbåset.


– Vi möter ett lag som prioriterar defensivt spel och gör det bra. Det tar ledningen efter drygt en minut och sen spelar de i princip på resultat med en gång, säger Henrik Alfredsson.


Andra perioden var GIK:s, men det var Köping som gjorde periodens enda mål och tog ledningen med 1-2. Ett tänt GIK kom till spel i sista perioden och Patrik Nyman (Carl Lundmark, Alex Vyhonsky) kvitterade till 2-2 efter drygt fyra minuter. Ledningen varade inte ens i en minut innan GIK fick en spelare utvisad och Lindlöven tog ledningen med 2-3. GIK malde på duktigt och hade flera träffar i ribba och stolpar, men tyvärr inga fler mål.


– Hade det gått lite längre efter vi hade fått 2-2 hade det nog kunnat sluta annorlunda, säger Henrik tankfullt.


–  Nu är det tolv poäng att spela om på fyra matcher och vi ger inte upp än. Fast vägen blir ju tuffare och hårdare nu. Vi möter tre lag som är inblandade i striden om de två främsta platserna.


– Vi har inget att förlora, nu är det bara att gå för seger!


 


RESULTAT LOTTERIER:


50/50  


Lottnr: 2285 (Vinstsumma 8840:-)


 


Utlottning Entrébiljett:


1:a pris     nr: 154


2:a pris     nr:187


3:e pris     nr:970


4:e pris     nr:80


Publicerades 2016-02-01