GIK – Kristianstad IK 0-5

Grästorps IK har haft en tung höst och under lördagen väntade tuffast möjligast motstånd när Kristianstad gästade Åse Viste Arena. Det var en match som blev precis så tuff som man kunde förvänta sig på förhand.

Innan match pratade laget om att inte dra på sig några onödiga utvisningar, tyvärr var det precis vad som hände när GIK drog på sig en utvisning för hakning efter 6.21.

Grästorp spelade ett bra boxplay men lyckades inte få undan pucken efter drygt sju och en halv minut, det utnyttjade Johan Skinnars som spelade pucken till Fredrik Hansson på backposition och han dunkade in 0-1 i krysset bakom Robin Wallin.

Kristianstad dominerade stora delar av den första perioden och vann skotten med 4-15 men tack vare ett mycket bra målvaktsspel av Wallin var ställningen bara 0-1 efter 20 minuter.

I den andra perioden kom GIK ut bättre och spelade med en högre intensitet, laget satte press på Kristianstad tidigare och såg till att stressa sina motståndare till misstag.

Flertalet bra chanser skapades dessutom, framför allt genom Kim Persson, Adam Willig och Christian Rudolphi men samtliga formationer gjorde det bra under andra perioden.

Tyvärr för GIK:s del lyckades Mikael Johansson utnyttja en tappad puck i egen zon från Grästorp och skickade upp pucken i Wallins plockkryss.

I den tredje perioden kändes det som att Kristianstad lade i en högre växel och ökade tempot, vilket ledde till att GIK inte orkade hänga med.

Tredje perioden var den sämsta av GIK under matchen och laget blev hårt straffade.

Mikael Johansson skickade in sitt andra mål i matchen med en backhand, i Wallins plockkryss efter 6.53.

Då gick luften ur GIK och tyvärr ramlade det in ytterligare två puckar bakom Wallin innan matchen var till ända.

Mikael Johansson satte sitt tredje till 0-4 efter 18 minuter med en puck strax innanför offensiv blå och med 53 sekunder kvar avslutade Viktor Holmkvist målskyttet när han först sköt ett skott som Wallin räddade innan han petade in returen när Wallin inte hann upp igen.

En tung förlust förstås men GIK visade ändå under två perioder att man kan spela jämt mot bra motstånd och kan man ta med sig det spelet till avslutningen av serien så kommer poängen börja trilla in.

Närmast väntar Dalen borta på onsdag för GIK innan HA74 gästar Åse Viste Arena nästa söndag.