Is-med-klubbmärke

GIK-Kungälv 1-6 (1-1, 0-3, 0-2)

Det finns bara en väg att gå för GIK och den går uppåt. Det gäller att hitta den snabbt och det kommer Andreas Högosta och hans mannar att göra.

Noll poäng och minus sex i målskillnad. Det var inte så det var tänkt att ”Återtåget” skulle inledas, med ett läge i tabellen som erinrar om hur det allt som oftast såg ut under åren i Hockeyettan.


Första perioden och ett par minuter in i den andra bjöd på underhållande hockey med bra fart, men alltför få riktigt vassa målchanser. Förklaringen stavas en alltför stor vilja att spela runt pucken i laget i stället för att gå på mål, och ett dåligt utnyttjande av flera powerplay.


Gästerna tog ledningen i en omställning efter knappt sju minuter. Replik av Sebastian Kristiansson, på en retur, med tre minuter kvar av perioden.


I mitten av andra perioden gick luften ur GIK.  1-2 i inledningen av perioden var tungt, men laget hade en jättechans att vända med flera minuter i numerärt överläge, varav tjugotre sekunder fem mot tre. Men då gjorde gästerna mål i numerärt underläge…


1-4 inför tredje perioden var en rejäl uppförsbacke, men inte ett helt hopplöst läge. GIK gjorde trots allt en bra sista period borta mot Bäcken. I stället var det Kungälv som gick ifrån med ytterligare två mål.


– Vi gjorde en stark tredje period borta mot Bäcken, men idag hade vi inte den energin som krävdes för att vända, Andreas Högosta är besviken men kan ändå hitta en del positivt att ta med sig framåt.


– Första perioden var bättre än hela matchen mot Bäcken.


Men en hockeymatch varar i sextio minuter.


På lördag väntar Trollhättan borta. En måstematch om man ser till tabelläget och prestigen.


 –Vi vill ta revansch på oss själva. Men vi måste ta oss in mot kassen och hota!


Det är inte läge för individuella beröm, men Sebastian Kristiansson hade en bra energinivå hela matchen och juniorerna i fjärdelinan som var med för att se och lära gjorde precis vad som väntades av dem.


Publicerades 2018-10-04