Is-med-klubbmärke

GIK-Lindlöven 0-4 (0-2, 0-1, 0-1)

Sviten är bruten - på onsdag är det dags att påbörja en ny.

Vardagen är tillbaks i ÅVA och det är även fortsättningsvis hårt arbete som gäller. Att GIK skulle gå igenom HockeyEttan Västra vår hade väl ingen väntat sig. Skador och sjukdomar är en förklaring, psykologi är en annan; att gå ifrån att under flera säsonger vara ett nedskrivet stryklag till en helsida i GT är inte lätt.

– Det är inte lätt, men spelar man hockey måste man lära sig att ta även framgångar på rätt sätt, säger Anders Spaak.

Men man ska inte förringa Lindlövens insats. De spelade en mycket och vinner gör man på att utnyttja chanser man får. Dayan Belfour höll tätt i Lindlövens kasse, men bjöd så generöst på returer att det borde ha resulterat i flera mål.

– Vi har sjukdomar och skador i truppen och då är det inte lätt att orka. Det är bara att ta nya tag på onsdag.

– Returerna har vi pratat om, men vi skulle behöva ha en hårding som kan finnas i framför motståndarnas kasse och skjuta på dem.

GIK:s bästa chans till mål kom i ett psykologiskt viktigt läge. Sex minuter in i andra perioden, med Nicklas Larsson på botbänken. Alltid lika pigge Sebastian Kristiansson stal pucken och påbörjade en soloåkning mot Lindlövens mål och blev hakad. Tyvärr placerade Carl-Johan Svensson den följande straffen rakt i famnen på Dayan Belfour.

Nu återsår två matcher innan serien vänder – Kumla borta på onsdag, och Arboga hemma nästa söndag – och GIK har fortfarande ett mycket bra läge för att få en kort säsong.


Publicerades 2015-01-12