Is-med-klubbmärke

GIK-Lindlöven 2-9 (0-2, 2-3, 0-4)

En del matcher är det ingen idé att analysera på djupet, utan i stället bearbeta snabbt. Göra om och göra rätt och gå vidare.

Två bra halva perioder, varav en riktigt bra, och en riktigt dålig period vinner ingen match oavsett lag. Oscar Björkander kommenterar uppriktigt:

– Vi om ut och var kanske lite nervösa i början av första perioden. Men tar tag i spelet och vissa stunder är bra.

Två mål i baken räknas kanske inte som en bra start, men är sett över hela perioden rättvist och ingen omöjlig uppförsbacke.

– I andra perioden spelar vi till en början som vi kan och är riktigt bra de första tio minuterna. Sen får vi tre väldigt tunga mål mot oss.

Så sant som det är sagt. Efter en fin upphämtning till 2-2 genom Carl-Johan Svensson (Daniel Jonsson) och Emil Andersson (Ewe Svantesson, Jacob Bertilsson) återtar Lindlöven ledningen genom tre mål på en och en halv minut. Varav 2-4 är ett extremt ovanligt mål av ett lag med en avvaktande utvisning hängande över sig.

– Vi ville verkligen inte tappa sugen, vi försökte verkligen peppa varandra och komma igen.

Tredje perioden är något som de flesta vill glömma. Ytterligare fyra baklängesmål var inget som laget hade räknat med.

– Jag vet inte riktigt vad som hände. Idrott är märkligt, säger Oscar besviken men samlad.

En följdfråga efter premiärmatchen är hur laget laddar upp inför den svåra bortamatchen mot Vimmerby på onsdag.

– Det ska bli spännande! Det är skönt när matcherna kommer så tätt att man inte hinner gräva ned sig i det som har varit. Vi ska resa oss och göra en riktigt bra match.


Publicerades 2014-09-22