Is-med-klubbmärke

GIK-Mariestad 0-3 (0-1, 0-0, 0-2)

Det var stundtals en av årets mest underhållande matcher, och GIK hade Mariestad på gaffeln nästan hela första perioden. Men utan att göra mål vinner man inga matcher.

Mariestad vann matchen på spelet framför målen, och i ärlighetens namn var det snarare gästernas boxplay som var bra än GIK:s powerplay som var dåligt. Fast visst borde åtta powerplay ha lett till något mål.

– Vi har spelat bra i powerplay tidigare, men för eller senare kommer det en match där det inte riktigt kuggar i, sen måste jag säga att Mariestad spelar ett oerhört bra försvarsspel matchen igenom, säger Anders Spaak.

– Det var en bra match mellan två spelande lag som båda skapade möjligheter.

Det märktes att bortalaget var märkt av stundens allvar, de spelade för en plats i Allettan, samtidigt som GIK inte behövde titta på tabellen.  Lagen utväxlade chanser, men sett över hela perioden var GIK vassast, och ett ledningsmål hade känts rättvist. Men efter två GIK-utvisningar var det Mariestad som tog ledningen i sista minuten av perioden.

Andra perioden var som en transportsträcka mot den tredje som började på sämsta tänkbara sätt för GIK. Redan efter 1.19 ökade Mariestad ut ledningen till 0-2, men GIK visade prov på mycket god moral och krigade för reducering. Ett riktigt bra tillfälle kom minuten senare i powerplay, när Jesper Sellin sånär satte en retur på ett skott av Carl-Johan Svensson. Ett mål där och matchen hade kunnat sluta annorlunda. Matchens sista mål kom när Mariestad gjorde 0-3 i öppen kasse.

– Vi kan inte tänka på fortsättningsserien redan nu. Det gäller att prestera i nästa match. Vi har sex fighter kvar före jul och det är dom vi har fokus. Vi blir trots allt bättre och bättre, Anders Spaaks avslutande visdomsord visar att GIK anno 2014 har en helt annan attityd än många tidigare årgångar.

Nu väntar en välbehövlig vila efter tre matcher på sex dagar. Nästa match är borta mot Arboga den 19/11.


Publicerades 2014-11-15