GIK-Mariestad 1-3 (0-1, 1-2, 0-0)

GIK är fortfarande seriens näst bästa lag under vårsäsongen, synd bara att de inte kom igång lite tidigare. Då hade matcherna framöver mera tydligt gällt kampen om en plats i kvalet till Allsvenskan.

Gårdagens match påminde en del om lagens senaste möte. Mariestad förde spelet, men till skillnad från förra gången de möttes tog de tillvara på chanserna och var ett par nummer för stora för GIK.

4-13 i skott säger mycket och att det fortfarande stod bara 0-1 efter första perioden kan GIK tacka Robin Andersson i målet för.

Tidigt i andra perioden gjorde Timo Kuuluvainen (Petr Mainer, Anders Lövdahl) 1-1 och hoppet tändes. Några minuter senare hade GIK flera vassa chanser i samma anfall och Mariestad var skakade. Efter två brända frilägen tog de sig samman och hade gått ifrån till 1-3 inför tredje perioden.

Under tredje perioden hade GIK flera fina chanser att komma ikapp igen, men tyvärr inga mål.

Sebbe Kristansson har i vanlig ordning något positivt att säga:

– Det var bra fart matchen igenom  och både lagen hade fina lägen. Fast tyvärr var det Mariestad som fick in dem.

Och han ser fram emot att fira sin 21-årsdag i Värmland på söndag.

– Det skulle sitta fint med tre viktiga poäng mot Forshaga som födelsedagspresent. Det är många poäng kvar att spela om, och jag har inget emot en lång säsong med kval till Allsvenskan!