Is-med-klubbmärke

GIK-Mariestad 1-4 (1-2, 0-2, 0-0)

”Ingen idé att gå in på detaljer, det är klasskillnad”, så hördes en av de gästande journalisterna säga. Kanske var det så, men om man tittade på matchen med glasögon som var färgade i svart och rött, gick det att hitta några glädjeämnen.

Första perioden kännetecknades av mycket känslor, på läktaren såväl som på isen. GIK har svårt att komma ur sin egen zon, och 0-1 efter dryga elva minuter var inte oväntat. Svårt att komma ur egen zon var det, men när GIK väl fick chansen i Mariestads zon steg temperaturen. Flera fina byten i PP till trots var det i spel fem mot fem, sex minuter senare som GIK kvitterade genom Christan Rudolphi (Michal Lukac, Linus Tjulander). Tyvärr återtog Mariestad ledningen med endast två sekunder kvar av perioden.


Under andra perioden började GIK:s trötthet ta ut sin rätt. GIK drabbades av flera utvisningar som Mariestad utnyttjade väl. 1-4 vid andra periodpausen var rättvist sett till matchbilden.


Det var två trötta lag som kom till spel i tredje perioden. Ishockeyn som presterades var inte vacker, men som grästorpare måste man vara nöjd med 0-0 i en period mot en av seriefavoriterna.


Efter en match av denna typ är det omöjligt att berömma enskilda spelare, men man måste ändå lyfta fram första femman som fick spela mycket och slet hårt. Samt de juniorer som fick förtroendet att spela en hel del och gjorde vad man hade rätt förvänta sig av dem.


Kolla in intervjuer på GIKTV


 


Vinstnumret på 50/50-lotteriet var 5293 och vinsten 2720 kronor.


Publicerades 2016-09-23