Is-med-klubbmärke

GIK-Mjölby 3-4 (3-1, 0-2, 0-0, 0-1)

I dag är det en ny dag.

Tänk en sådan skillnad några veckor gör. GIK mot Mjölby, under Alltvåan var utgången given. Nu har publiken bjudits på två bra och underhållande matcher mellan två bra och jämna lag. Det är bara en detalj som saknas, sett med grästorpsögon. Gårdagens match skulle ha slutat med hemmaseger och en plats i kvalserien till Hockeyettan.


Det hade knappast kunnat börja bättre. Redan i matchens första PP efter drygt två minuter gjorde Tim Skoog 1-0 med ett direktskott från blålinjen. Alexander Liljedahl fyllde på med säsongens kanske snyggaste mål i ÅVA, ett väl utnyttjat friläge. TO för Mjölby, men vad hjälpte det. Snart gjorde Sebastian Kristiansson 3-0 stolpe in. Det tjänade som en väckarklocka för Mjölby, som inte bara kom in i matchen utan också tog över den. 3-1 en minut före första periodpausen kom olyckligt för GIK.


Sex minuter in i andra perioden gjorde Mjölby två mål inom loppet av tretton sekunder och var i kapp. Resten av perioden förblev mållös.


I tredje perioden var GIK med igen och spelade med själ och hjärta mot ett allt segare Mjölby. Men pucken ska in i mål och sista ordinarie perioden blev också mållös. Förlängningen var drygt en minut gammal när Mjölby avgjorde till sin fördel och fick en kort resa hem.


Stämningen i GIK:s omklädningsrum var förklarligt dyster, men skribenten är övertygad om att lördagens match är glömd och begraven redan när nio läser detta och laget har börjat förbereda sista och avgörande matchen i Play Off. Idag är det en ny dag med nya möjligheter.


Publicerades 2019-03-03