Is-med-klubbmärke

GIK-Mölndal 3-1 (2-0, 1-0, 0-1)

En dag på jobbet och GIK bärgar säsongens första trepoängare utan att förhäva sig.

— Det var skönt att vi steppade upp jämfört med premiären mot Trollhättan, och var mycket bättre, säger målvakten Simon Zurawski. Som stundtals inte hade så mycket att göra, men gjorde det bra och hade sånär hållit nollan i sin första seriematch för säsongen.

Redan efter drygt en minut hade GIK chansen att ta ledningen när Mölndal drabbades av en utvisning, men det dröjde ytterligare fyra minuter innan Linus Ahlmrot, som avgjorde mot Trollhättan, gjorde 1-0. GIK hade matchen i ett säkert grepp resten av perioden utan att det resulterade i mer än ett mål till, 2-0 genom Björn Gabrielsson. Det borde ha varit ett eller två mål till, till GIK:s fördel.

Med matchen mot Trollhättan i färskt minne var skribenten lite orolig inför andra perioden, men det var då. Utan att imponera höll GIK tätt mot ett oväntat blekt Mölndal. 3-0 i slutminuterna av perioden genom Alexander Liljedahl.

— Vi var samlade och gick igenom vad vi skulle göra för att inte upprepa matchen mot Trollhättan.

I tredje perioden var det match igen. Fast även om det hettade till lite när Mölndal reducerade till 3-1 kändes det aldrig som det var fara å färde.

— Hade de fått ett till hade det varit en annan historia, men nu hade vi bra kontroll.

3-1 målet ja, det såg inte ut som pucken hade särskilt hög fart?

— Nej, jag vet inte, jag ska hem och kolla det på video. Jag såg inget, vet inte om den gick högt eller lågt. Skottet träffade vår back och ändrade riktning.

Spelet med special teams är värt att nämna. Samtidigt som GIK var effektiva i numerärt underläge, borde flera chanser i numerärt överläge ha resulterat i något mål. Lita på att det kommer vad det lider!

Positivt också att laget har flera femmor som kan leverera.


Publicerades 2020-10-01