Is-med-klubbmärke

GIK-Mölndal 6-0 (1-0, 1-0, 4-0)

Hoppet lever. Representationslaget gör en gedigen laginsats och krossar tidigare problemmotståndaren Mölndal med 6-0 och fixar tre nödvändiga poäng en fredagskväll.

Låt vara att det svängde en del under de två första perioderna. Båda lagen hade mycket att spela för och chanser saknades inte, men var endast GIK som fick utdelning. Ställningen 2-0 kändes trygg tack vare en omutlig Sebastian Andersson.

Tredje perioden var endast några sekunder gammal när GIK utökade till 3-0, och sen var det hemmalaget som hade greppet om resten av matchen, Tre mål under de sista dryga tio minuterna säger mycket, energin tröt i Mölndal som gick runt på endast tre femmor.

Sex olika målskyttar utspridda på flera formationer (Charlie Scherman, Felix Åstrand, Victor Sandström, Liam Blomqvist, Tobias Henriksson, Fredrik Holberg) vittnar om ett starkt och svårslaget lag. Hos målvakten Sebastian Andersson var humöret på topp efter matchen.

— Det är väl ketchupeffekten. Efter 3-0 rullar det bara på.

Sebastian är mycket nöjd med sina lagkamraters insats.

— Ska jag vara ärlig så hade det inte så stor betydelse att de gick runt på tre femmor. Så pass mycket bättre var vi idag.

För att ha en chans att nå playoff till Hockeyettan måste GIK vinna de återstående tre matcherna samtidigt som Pantern får ta maximalt tre poäng. Kan GIK göra sin bit?

— Om fortsätter att spela som vi ska, efter vårt system så vinner vi Bäcken på söndag, avslutar Sebastian.


Publicerades 2023-02-18