Is-med-klubbmärke

GIK – Olofström 4-5 (1-1, 1-2, 2-1, 0-1)

När man summerar gårdagens match gjorde GIK inte alls dåligt ifrån sig, det var bara inte deras dag. Att resa sig efter inte bara ett, utan fyra extremt jobbiga mål i baken tyder på styrka, och när laget är intakt igen så kommer trepoängarna. Kanske tidigare, nu när tre bortamatcher, utan hemmapublikens vakande ögon väntar.
— Vi blixtrar till mellan varven, men söker efter jämnheten i spelet, säger Carl-Johan Svensson i en spontan kommentar till matchen.
— Vi jobbar mot att hålla prestationen upp i sextio minuter, vi är inte där men kommer dit. Trägen vinner!
Under första perioden kände de båda lagen mest på varandra. Efter drygt halva perioden styrde Geordie Wudrick in 1-0, omedelbar replik av gästerna. Åtta sekunder senare var ställningen 1-1.
Nio minuter in i andra perioden återtog GIK ledningen genom Charlie Björklund, för att åter förlora den en och en halv minut senare. Men det skulle bli värre än så. Med knappt två minuter kvar av perioden fick GIK spela i powerplay, ett bra tillfälle att ta ledningen inför sista perioden. I stället blev det gästerna som tog ledningen med 2-3.
— Det var ett jobbigt mål att åka på.
Men GIK var långt ifrån ett slaget lag och kom ut till tredje perioden med en helt annan fart och intensitet än tidigare i matchen.
— Vi fick upp farten och borde väl gjort lite fler mål.
Charlie Björklund kvitterade efter två minuter, knappt en minut senare var ställningen 3-4. Detta hade kunnat knäcka vem som helst, men med tre minuter kvar av ordinarie tid tog Viktor Johansson pucken i egen zon, körde igenom Olofströms försvar och kvitterade.
Olofström avgjorde i förlängningen. En poäng är ändå en poäng som kan vara värdefull mot slutet av serien. Värt att notera är den fina lagandan, att inte ge upp efter ett antal käftsmällar, samt att Karl Gustavsson i målet gjorde ett stabilt intryck i sin första match på väldigt länge.

Vinsten i 50/50-lotteriet gick till nr 10092 och var på 3360 kr. Två sidovinster bestående av ägg gick till 10091 och 10093.


Publicerades 2020-01-23