Is-med-klubbmärke

GIK-Osby 2-3 (0-0, 1-0, 1-2, 0-1)

En första period med imponerande puckinnehav av GIK och stundtals spel mot ett mål. En minst lika bra andra period som resulterade i futtiga 1-0 genom Oscar Josefsson, det borde ha varit mycket mer.
Och så alldeles i början av den tredje, ett mycket snyggt mål av Dmitry Iskornev rätt upp i nätet Vanligtvis inte en betryggande ledning men just då, i en målfattig match, kändes det som det nästan var klart. Två onödiga utvisningar i offensiv zon och två powerplaymål av Osby och läget var ett annat. Som lök på laxen tvingades den välspelande målvakten Anton Johansson utgå på grund av kramp.
Således förlängning och här höll Karl Gustavsson GIK länge kvar i matchen genom flera fina räddningar efter att ha gått in i matchen ett mycket svårt läge. Men i sudden death gäller det att göra mål först och efter drygt åtta minuter var matchen avgjord till Osbys fördel.
Stämningen i GIK-lägret var dämpad, men inte uppgiven.
— Så här nu direkt efter känns det tomt, säger Jimmy Krusell.
Sen, lite mer analytiskt fortsätter han.
— Jag tycker att man kan dela upp matchen i två halvor. Första och andra perioden tycker jag att vi var bäst, vi hade flera lägen att stänga matchen. Osby tar över i tredje, får energi genom sina powerplay.
Nu är det enkelt att säga vad som gäller framöver – två raka segrar, annars är säsongen över.
— Så är det. Vi får sura lite idag (läs: igår), bryta ihop och komma igen. Nu är det fullt fokus som gäller och allt att vinna på lördag.

Vinsten på 50/50 gick till nummer 12063 och var på 980 kr.

Äggstravinster till 12074, 6977 och 9284.


Publicerades 2020-02-27