Is-med-klubbmärke

GIK-Skövde 2-3 (2-1, 0-0, 0-2)

Att hålla jämna steg mot ett lag som siktar på en bra placering i Hockeyettan ger mersmak, särskilt som lagbygget inte ät färdigt och en handfull nyckelspelare saknades.

Skövde fick en bra inledning av matchen och gjorde 0-1 redan efter drygt två minuter. Sedan ägde GIK perioden i synnerhet i spel med special teams. Tre Boxplay dödades effektivt och tre Powerplay gav bra utdelning i form av två mål (Carl Dahlin respektive Oskar Bengtsson), Mycket bra med tanke på att alla spelare fortfarande får spela i alla spelformer.

I andra perioden tog Skövde över kommandot, men en storspelande Albin Alexander var omöjlig att överlista. Efter två Powerplay-mål i början av tredje perioden kom Skövde i kapp och förbi. Slutsatsen måste ändå bli att ett i stora stycken oprövat GIK gjorde en bra match.

— Vi får de svar som vi vill ha, och vi ser att spelarna tar till sig det vi pratar om och jobbar med på träningarna, säger Robin Adamsson.

Skribenten fick rätt i att han tyckte att laget gjorde en väldigt bra första period.

— Absolut, säger Christopher Hamell.

— Det är kul att se dem när alla provar olika spelformer och att vi gör våra båda mål i Powerplay.

— Utan att vi har poweplaylines, förtydligar Robin.

— Det är träningsmatcher och då ska man träna på saker och ge alla chansen i alla spelformer,

Annat som är värt att notera är att det är ”bra surr på bänken”, bra kommentarer om hur man ska spela nästa gång, samt att laget blir bättre konditionsmässigt.

— Utvecklingen går framåt, avslutar Robin.


Publicerades 2022-08-25