Is-med-klubbmärke

GIK-Skövde 4-5 (1-0, 2-2, 1-3)

I bland är idrotten grym. Sett till hela matchen var GIK definitivt värda poäng. Men det gäller att göra mål också – lika många eller fler än motståndarna.


Ser man på statistiken, 4-11 i skott på mål, var första perioden Skövdes. I verkligheten var det precis tvärt om. Efter en trevande inledning av båda lagen tog GIK kommandot och hade i tre powerplay i rask följd chans att ta ledningen i matchen. Till slut gjorde Henrik Marklund (Jesper Sellin, Sebastian Nilsson) 1-0 med en avig backhand tätt intill kroppen på Robin Andersson.


I början av andra perioden var GIK inte alls med. Skövde dominerade totalt, och när 1-2 kom i rask följd efter 1-1 var känslan att Skövde var på väg att rycka ifrån. Men icke, direkt efter en tekning gjorde Johan Larsson (Nicklas Larsson) 2-2 och det var match igen. När Alex Vyhonsky (Sebastian Nilsson) så gjorde 3-2 med drygt två minuter kvar av perioden, hade GIK ett väldigt fint läge inför sista perioden.


Tyvärr gick det inte riktigt GIK:s väg i början av perioden. Tre mål i rask takt och Skövde hade ledningen med 3-5 redan sex minuter in i perioden. Några fler mål lyckades de inte producera, och 4-5 av Patrik Nyman (Jesper Sellin, Alex Vyhonsky), som gjorde sin bästa match i GIK:s tröja, tände nytt hopp. Laget var bara en rejäl slutforcering från välförtjänta poäng.


Publicerades 2015-10-31