Is-med-klubbmärke

GIK-Surahammar 2-5 (0-0, 2-3, 0-2)

Nej, kontraktet är inte säkrat - än. Hoppet om en kvalplats till Allsvenskan är ute, och Arboga fick med sig en poäng från matchen mot Mariestad. GIK behöver således två poäng på de återstående matcherna för att undvika negativt kval av egen kraft.

Första perioden bjöd på svängig publikvänlig hockey, där GIK stundtals spelade som om det vore konstant powerplay. Carl-Johan Svensson och Hugo Johansson hade de bästa chanserna, men tyvärr ville pucken inte trilla in.

Knappt två minuter in i andra perioden gjorde Carl-Johan Svensson (Anders Lövdahl, Jesper Sehlin) 1-0 i powerplay, i öppet mål efter en snygg passning av Anders Lövdahl. Tio minuter senare kvitterade gästerna innan GIK återtog ledningen genom Jesper Sehlin (Lars Andersson, Carl-Johan Svensson). I det läget kändes ledningen betydligt stabilare än vad siffrorna visade. Den känslan varade i dryga två minuter, sen gjorde gästerna både 2-2 och 2-3 före periodvilan.

2-4 kom i inledningen efter att GIK avslutat ett powerplay. Powerplay för GIK var ingen bristvara i sista perioden, men ledde inte till några mål. Gör om, gör rätt, fixa tre poäng och nytt kontrakt på lördag. 2-5 kom i öppen kasse när GIK jagade reducering med sex utespelare på isen.

Positivt med den här matchen var att Jesper Sehlin spelade igen efter två månaders frånvaro, och verkade riktigt pigg trots att han har en del att ta igen vad gäller konditionsträning.

– Vad ska man säga? Detta var en match som vi måste vinna. Vi siktar uppåt, på en plats i kvalet till Allsvenskan. Nu får vi ta med oss det som var bra, ta nya tag på lördag och säkra platsen i ettan, säger Jesper Sehlin märkbart besviken.

Samtidigt märks det tydligt att han är glad över att vara tillbaks i laget.

– Just nu är det inte så kul. Fast känns det bra att spela igen, i december trodde jag inte att jag skulle gå på is igen förrän mars.

– Tre matcher har vi kvar och de ska vi vinna. Vi måste göra vårt och inte leva på andra!


Publicerades 2015-02-05