Is-med-klubbmärke

GIK-Surahammar 3-2 (0-1, 1-1, 1-0, 1-0) – och lite funderingar inför resten

Efter en chockartad öppning, 0-1 efter mindre än en minut, arbetade sig GIK målmedvetet in i matchen och vann helt rättvist.

En och annan läsare kanske tycker att tåget har gått, att det hade behövts tre poäng för att säkra en plats i division ett nästa säsong. Ett annat och bättre sätt att se på det är att GIK i kvalet inte har förlorat en enda match vid full tid och att övertidsförbannelsen äntligen är bruten.


Chockartad öppning var det, men GIK var på igen tämligen omgående och chanser saknades inte under resten av första perioden. Ett mål bortdömt efter en minimal offside i målgården, och ett häftigt slagskott i famnen på målvakten från drygt en meters håll; hade de gått in hade det sett annorlunda ut.


Fem minuter in andra perioden gjorde Viktor Lennartsson (Jesper Sellin, Sebastian Kristiansson) 1-1 och GIK hade sånär kopplat greppet, om det inte hade varit för ett tungt baklängesmål två minuter senare.


Fyra minuter in i sista ordinarie perioden kvitterade Jesper Sellin (Sebastian Kristiansson, Henrik Marklund) till 2-2 och därefter var det långa stunder spel mot ett mål. Bästa chansen att avgöra hade Jakob Wulcan som fick ett friläge från mittzon, i boxplay, och var bara millimetrar från att avgöra matchen. Två minuter in i förlängningen avgjorde Peter Massar med ett närskott på volley.


Matchen lirare i GIK (ett mål och två assist) Jesper Sellin var nöjd efter matchen.


–   Det är skönt när det rullar in. Det är tight i toppen och det är viktigt att komma tvåa också eftersom de bästa tvåorna också kan gå upp till ettan. Det var en viktig match för oss att vinna.


–   Vi hade det lite tufft i början, i första perioden, men vi jobbade oss in i matchen. Vi var ett spelförande lag idag, vi hinner skotten idag och har mycket puck; Lite svårt att sätta dit chanserna, men vi vann ändå.


Förutsättningarna inför morgondagens match är att GIK ”har råd” att förlora och ändå behålla andraplatsen. Men sådana tankar existerar inte, det är kamp ända in i kaklet som gäller, och fullt fokus på varenda match. Skulle så Valbo sträcka ut en hjälpande hand i sista omgången är det bara att tacka och ta emot!


Glöm inte att i morgon klockan 16 är det hockey i ÅVA som gäller!


Vinnare på 50/50-lotteriet blev nummer 5563 och nummer 5495 vann en högtyckstvätt.


Publicerades 2016-03-26