GIK-Töreboda 9-1 (1-0, 4-0, 4-1)

1-0 efter första perioden, det kan Töreboda vara väldigt glada för

Ty med bättre precision i avsluten och rappare spel i Power Play hade siffrorna varit helt annorlunda. 1-0 genom ett snyggt backhandskott av Martin Berntsson gav GIK ledningen efter drygt elva minuter.

—  Vi borde ha gjort tre-fyra mål i första perioden, men pucken ville inte in, säger Alexander Liljedahl.

Bättre fart blev det i andra perioden. Åtta minuter med reducerat manskap och periodsiffrorna 4-0 säger en hel del. Dessutom 2-0 (Alexander Liljedahl) och 5-0 (Tobias Henriksson) i BP, efter blixtsnabba kontringar. Mellan de målen 3-0 av Oscar Ahokas och 4-0 av Alexander Liljedahl. Den senare som hade en seg start på förra säsongen.

Jag hade en trög säsong och saknade självförtroende. Jag tror det dröjde sju matcher innan jag gjorde mitt första mål, säger Alexander. För dagen GIK:s individuellt skickligaste spelare.

Tredje perioden spelades efter samma mönster som den andra. GIK körde slut på gästerna som knappt fick en chans att hämta sig mellan varven. Sex minuter in i perioden gjorde Dmitry Iskornev 6-0, som snabbt följdes av ett tröstmål för Töreboda. Därefter såg Oscar Ahokas och Martin Berntsson till att bli tvåmålsskyttar, varefter Tim Brattström avslutade GIK:s målskörd.

Trion Liljedahl – Iskornev Henriksson åstadkom det mesta och bästa spelet i GIK och kommer att bli en stor tillgång på resan mot kval till Hockeyettan. Men man kan inte bortse från tvåmålsskyttarna Martin Berntsson och Oscar Ahokas.

På fredag väntar Trollhättan borta, ett klassiskt derby. Var där!

Vinnare i 50/50 lotteriet blev nr 5630 och vinstsumman 1220 kr.