Is-med-klubbmärke

GIK-Tranås 0-1 (0-0, 0-1, 0-0)

Nu är det roliga slut – för i år. Välkomna tillbaks till hösten.

Ett tappert kämpande GIK hade inte så mycket att sätta emot när ett vindsnabbt Tranås gick för seger från första sekunden. Förlusten må kännas bitter, men 0-1 är ett mycket bra resultat.


Delar av första stycket låter som en komplett överkörning. Riktigt så enkelt var det inte. Visst visar skottstatistiken sitt språk, fast pucken ska in också. Det dröjde ända till sexton minuter in i andra perioden innan en tranåsspelare lyckades stöta in en retur. Dessförinnan hade GIK tack var ett i vanlig ordning effektivt försvarsspel och en storspelande Adam Schoultz hållit tätt, bland annat höll laget under fyra minuter (2+2) i numerärt underläge i första perioden. En mycket bra prestation i sig!


Trägen vinner och idrotten är grym lyder två slitna klyschor. I tredje perioden hade GIK faktiskt en jättechans att kvittera och föra matchen till förlängning. Med en minut kvar fick Adam Schoultz lämna kassen till förmån för ytterligare en utespelare. Tekning i offensiv zon och pucken till Carl-Johan Svensson sånär hade satt ett skott i krysset, som i stället smet utanför med minsta möjliga marginal.


Sergei Joukov är naturligtvis besviken och dämpad efter matchen, även om han måste vara nöjd med säsongen som helhet. Har man planerat för en lång säsong med träningsprogram och allt känns naturligtvis en uddamålsförlust bitter.


–  De var snabba och sen fick vi några utvisningar i början som gjorde att vi spela mycket boxplay i egen zon.


Från skribentens perspektiv på pressläktaren gjorde det också att lägga mycket energi och istid på ett i och för sig effektivt försvarsspel.


–  Ja det är så. Vi gör en bra match defensivt, men vi har inte orken kvar att skapa mycket framåt och göra mål. Det är det som är skillnaden.


–  Vi blev bättre i tredje perioden, men det räckte inte riktigt. Vi var trötta och hade inte riktigt kraften kvar att skicka iväg den (pucken, skribentens anmärkning).


Som helhet har detta naturligtvis varit en oerhört bra säsong. En av få säsonger i Hockeyettan som har klarats utan kval och resultatmässigt den bästa i klubbens historia. Fast den tog slut lite tidigt.


–  Jag hade planerat för åtta veckor framåt, med program för alla spelare. Play Off efter Play Off, och sen kval till Allsvenskan. Och så tar det slut efter första veckan.


Sergei är ett proffs med god framförhållning, men hans besvikelse är lätt att förstå.


–  Det är tråkigt. Alla ville gå vidare.


–  Vi har gjort en del bra saker. Vi har utvecklat spelare och försökt vara så proffsiga som möjligt. Spelarna är nöjda med vår insats, vi får se hur framtiden ser ut.


Och med dessa ord avslutar vi matchrapporteringen för säsongen 2016/2017.


Publicerades 2017-02-26