Is-med-klubbmärke

GIK-Trollhättan 3-0 (1-0, 0-0, 2-0)

En mycket bra dag på jobbet för ett allt starkare GIK. Sjätte raka, och det finns inget som tyder på att den trenden ska brytas i närtid. Lägg märke till att detta sker samtidigt som att en handfull nyckelspelare är indisponibla, ett mycket bra betyg till GIK som lag. Några nyförvärv har varit nödvändiga och det senaste, den kanadensiske centern Nicolas Dionne, blev klar för spel mindre än en timme före start och levererade direkt.

— Vi gör en solid match och håller oss till spelplanen, säger Robin Adamsson.

Första perioden bjöd på avvaktande spel från båda lagen och GIK tar ledningen efter knappt tolv minuter genom den norrländske hockeyfilosofen Björn Gabrielsson.

Under andra perioden var GIK:s dominans total. 19-1 i skott, och TTELA.s utsände sa att det var helt onödigt att spola GIK.s halva inför tredje perioden. Så sant som det är sagt, det var bara målen som fattades.

— I andra perioden tokdominerar vi, men får inte in pucken. Då är det lätt att man blir frustrerad, men grabbarna svarar bra och fortsätter att göra det de ska göra. Då kommer det och det gjorde det också i tredje.

— Att vi kan hålla oss till det vi har sagt ger en trygghet när det böljar.

Om det fanns någon oro inför tredje perioden så löste det sig genom Nicolas Dionnes 2-0, en halvvolley efter ett mycket snyggt avslut. Nicolas, som efter endast fyra ispass med GIK, passade väl i laget. Det vore fel att säga att Trollhättan var slagna då, med de började hänga med huvuden och 3-0 som gjordes av Gustav Svensson var hela tiden närmare än 2-1.

— Genom sextio minuter är vi nöjda med matchen, men jag tror att grabbarna vill ha lite mer mål.

Bäst i ett jämnt GIK för kvällen var unge och tunge backen Rasmus Berntsson som aldrig räds det fysiska spelet, men som alltid har glimten i ögat.

Efter en synnerligen lyckad svit förtjänar laget lite extra ledigt, gemensamt pizzasamkväm, med mera. Nästa match är borta mot Mölndal på onsdag.

— Trevligt och bra för gruppen. Det förtjänar de efter sex raka.

Vinsten på 50/50 lotteriet gick till lott nr 12857 och var på 2320 kr.


Publicerades 2020-10-24