Is-med-klubbmärke

GIK-Trollhättan 4-1 (1-0, 2-0, 1-1)

Äntligen! Ingen seger är så skön som en i ett derby.

Mycket snack och lite verkstad så var GIK ett vinnande lag igen. I går kväll genomfördes allt som det snackats om och tränats på i praktiken. In på kasse, ta fighten, skjut; det ger resultat.


Det var skön seger. Fantastiskt!, sade lagkaptenen Joel Nyberg efter matchen.


Ett piggt GIK började hota tämligen omgående och efter tio minuter tog laget ledningen genom Oliver Hofbauer. En period av underhållande och fartfylld hockey som lovade mer, även om målproduktionen var måttlig.


I andra perioden hade GIK ett fast grepp om händelseförloppet och i mitten av perioden avgjordes i praktiken matchen. På mindre än en minut gjorde laget 2-0 (Martin Berntsson) och 3-0 (Dmitry Iskornev) och Trollhättan var för tillfället ett slaget lag.


— Vi höjde tempot i andra och det var väl det som avgjorde matchen.


På något vis kom Trollhättan ut till tredje perioden som ett nytt lag och började störa GIK. Tre mål är ingen jättemarginal i hockey och efter drygt sju minuter tog GIK Time Out för att samla styrkorna. Med drygt en minut kvar av matchen tog Trollhättan ut målvakten varvid Sebastian Kristiansson petade in 4-0. Lite gruff i samband med målet gjorde att GIK fick avsluta matchen i numerärt underläge och Trollhättan gjorde ett tröstmål.


— Vi har ett bra försvarsspel, Simon gör en otroligt bra match; backar och forwards, vi är där. Det känns som vi är påkopplade idag. Grymt kul att vinna med så mycket publik och särskilt mot Trollhättan!


— En sådan här match är otroligt viktig för fortsättningen. Nu tar med oss det som var bra och jobbar på det som kan bli bättre.


Och Joels självförtroende var det inget fel på.


— Fortsätter vi så här kan vi hota vem som helst!


— Tack till alla som kom och stöttade oss. Hoppas att det fortsätter så här och kan bli riktiga hockeyfester även på onsdagar och söndagar.


Riktigt bra var Jonas Lönn och Dmitry Iskornev, som var uppsatta som fjärdelina, samt omöjlige Simon Zurawski i mål. Men egentligen var det en gedigen laginsats och särskilt spelet i Box Play imponerade. Ett insläppt mål på arton utvisningsminuter säger en hel del.


Publicerades 2018-11-17