Is-med-klubbmärke

GIK-Trollhättan 5-1 (1-0, 3-0, 1-1)

Sifforna ljuger inte, skottstatistiken 75-16, vittnar om ett stundtals totalt överlägset GIK. Men pucken ska in i mål. Lägg därtill två mycket bra målvakter, GIK:s Adam Schoultz (93,33 %) och Trollhättans Philip Lönn (93,42 %) så får ni en hyfsad bild av matchen.

Första gången inför en full publik, i kväll dryga 800 på ett och ett halvt år. Det var nästan så att det kändes nytt.

– Det var otroligt roligt att få spela inför så mycket folk. De gav oss extra energi, säger lagkapten Gustav Svensson, som fick äran att ge GIK ledningen efter femton minuters spel mot i det närmaste ett mål.

Därefter följde ett långt mållöst skede av matchen, motsvarande en period och lite till innan GIK avslutade andra perioden med att på några få minuter dra ifrån till 4-0. Då kändes ledningen stabil.

Med fem minuter kvar blev det för kort stund lite nerv i matchen då Trollhättan reducerade till 4-1. Snabb replik till 5-1 genom Tobias Henriksson och sen var det klart.

GIK visade upp ett ungdomligt och samspelt lag, med mycket positiv energi. Visst finns det att fila på, vassare avslut och lite annat, och det kommer de att göra. Det är inte nu de ska vara som bäst.

– Vi behöver skapa ännu fler chanser, och inte släppa till så mycket bakåt. Vi får samtidigt ge en eloge till deras målvakt. Han gjorde en otrolig match, avslutar Gustav Svensson.

Vinsten i 50/50-lotteriet gick till nummer 11888 och var på 2850 kr.


Publicerades 2021-10-07