Is-med-klubbmärke

GIK-Trollhättan 5-1 (1-0, 4-1, 0-0)

Matchen utvecklade sig till ett typiskt derby, med kamp om varje puck och heta känslor.
Kanske väl mycket av det sista, ty sammanlagt 122 utvisningsminuter i sista perioden, efter bland annat ett rejält bråk i sista minuten är kanske underhållande för stunden men manar till eftertanke för båda lagen.
Första perioden kännetecknades av två lag som kände på varandra, spelade avvaktande och delade broderligt på chanserna. Charlie Björklund gjorde 1-0 efter fjorton minuter.
— Vi går ut lite sådär, vi är effektiva på den chansen vi får. Men vi är lite slarviga och ger dem lägen, Gustav Svensson verkar inte helt nöjd med första perioden.
I andra perioden tog GIK ett bra grepp om matchen och gjorde raskt 2-0 och 3-0 genom Nils Ekblad respektive Charlie Björklund. Trollhättan tog en tidig timeout, fick för några få minuter grepp om matchen och reducerade till 3-1. Sen var det GIK för hela slanten. Snabb replik genom 4-1 (Lucas Högosta) och 5-1 (Martin Berntsson). Slutet av perioden blev smågrinig och inte särskilt produktiv för något av lagen.
— Vi har en dip i andra perioden och släpper ett reduceringsmål, men Simon gör det bra och räddar oss. Vi lyfter oss efter det och vi har en så pass tro på oss själva att det aldrig var någon fara.
— Inför tredje gick vi ut och ville hitta tillbaka till vårt spel. Ett rakare spel och inte krångla till det som vi har gjort i många matcher när vi haft ledningen.
På pappret ser det ut som om GIK spelade sista perioden på resultat. Inte riktigt så, GIK saknade inte chanser och siffrorna hade lätt kunnat rinna iväg. I stället blev det, om man ska uttrycka sig snällt, det fysiska spelet utan puck som man minns.
— Det blir en känslosam period med mycket utvisningar. Men vi håller huvudet på rätt sida och får träna mycket boxplay! På slutet rinner det över, men det är ju derby.

 

Vinsten på 50/50-lotteriet var på 4540 kr och gick till lott nr 7512.


Publicerades 2019-11-16