Is-med-klubbmärke

GIK-Trollhättan 8-1 (2-0, 4-0, 2-1)

Inget snack om saken, Trollhättan är ett helt annat lag än när serien började, men de har fortfarande en lång väg att gå.

Kvällen började med att båda lagen verkligen spelade hockey med fart och fläkt. GIK hade greppet, Trollhättan var med och 2-0 är ingen övertygande ledning. Andra perioden började med att GIK under några fantastiska minuter mer eller mindre krossade motståndarna, efter halva perioden var ställningen 6-0 utan att någon riktigt hade fattat vad som hade hänt.

Under andra halvan av andra perioden och hela tredje var Trollhättan med i matchen igen. Ett kontringsmål efter fem minuter snyggade till siffrorna, samtidigt som GIK gjorde ytterligare två.

Matchens lirare i GIK, backen Calle Dahlin håller i stort sett med om den beskrivningen av matchen.

— Det var en bra förklaring. Det var lite fram och tillbaka i första.

Calle är givetvis i första hand nöjd med lagets seger, fast han kan inte dölja sin glädje över sitt eget resultat.

— Det känns jättebra. Skönt att det släppte, det var mina två första kassar för i säsongen.

Calle är en modern back, som vet sin plats i försvaret, men som också gärna är med när det hettar till i offensiv zon.

Matchens lirare i all ära – hockey är en lagsport och Calle berömmer gärna sina lagkamrater.

— Jag tycker att man ska lyfta fram alla en sådan här dag, Alla gör en bra insats. Kul också att vi har juniorer som kan komma upp och göra det bra när de får chansen. Jag tycker att vi visar en bra bredd och vi har fyra linor som kan leverera. Vi har ingen riktig förstalina.

Han fortsätter med berömmet.

— Det är klockrena gubbar, en väldigt bra grupp. Vi har kommit samman allihop; transatlanter, tjecker, finnar och norrmän också.

En naturlig fråga är hur man tar med sig den fina känslan från en sådan här match?

— Mölndal på lördag, då måste vi steppa upp och bli ännu bättre. Vi torskade mot dem hemma. Vi ska ta tre pinnar och gör klart med platsen i Alltvåan så snart som möjligt.


Publicerades 2021-12-02