Is-med-klubbmärke

GIK-Tyringe SoSS 1-2 (0-2, 0-0, 1-0)

- Den här matchen påminner om den jag var med om i lördags när vi föll mot Färjestad, trots att det var vi som dominerade mest hela tiden. Roger Rönnberg var på besök i Grästorp i går. Hans ord sammanfattar väl vad många grästorpare kände.

En seger och saken hade varit i det närmaste klar. Sex poängs avstånd till kvalstrecket och som bonus hade GIK passerat Hanhals i bottenstriden. Men det gick inte riktigt så.


GIK började starkt, men fick ett helt regelrätt mål bortdömt av en i övrigt mycket bra domare. Bråkdelen av en sekund efter att han hade blåst låg pucken i nätet bakom motståndarnas målvakt.


– Det var ett helt regelrätt mål och det hade kanske löst upp många nervknutar hos oss, sa en dämpad Jonas Lönn efter matchen.


Under andra halvan av första perioden var det Tyringe som levererade trots att matchen var jämnare än så. Men 0-1 efter elva minuter och 0-2 med två minuter kvar gjorde att det blev nerv i matchen.


Andra perioden blev mållös, men inte händelselös. Efter en inledning där lagen kände på varandra fick gästernas målvakt det hett om öronen de sista tio minuterna. Men som sagt var, det blev inga mål.


Tredje perioden var den andra lik. När Jakob Wulcan (Marcus Johansson, Hugo Johansson) reducerade till 1-2 tände GIK till ordentligt. Det gjorde också motståndarnas målvakt som hade en fantastisk avslutning på matchen.


– Vi spelar helt OK, men har inget riktigt flyt. Tråkigt när det är så mycket folk, avslutar Jonas Lönn


Trots allt är möjligheterna till att spela i Hockeyettan nästa säsong utan kval goda. Alla matcher är nyckelmatcher, men skribenten tillåter sig att tippa att det av lagen GIK eller Tyringe som gör bäst resultat mot Hanhals har den största chansen.


Publicerades 2018-02-05