Is-med-klubbmärke

GIK – Tyringe SoSS 1-3 (0-1, 1-1, 0-1)

Innan det är dags att med hjälp av lagkapten Gustav Svensson analysera gårdagens match vill skribenten lyfta fram tre positiva saker att ta med in i resten av Alltvåan: 1) Det finns tjugosju poäng kvar att spela om, 2) Att flera spelare var påtagligt känslomässigt berörda av den skrala insatsen visar att det finns en het vilja till förbättring, 3) Med tre minuter kvar av matchen var GIK riktigt heta och på hela tiden. En tekning i Tyringes zon och spel sex mot fem hade kunnat ge ordinarie speltid ett helt annat slut än som det blev, med spel tre mot fem.

— Vi går ut i första perioden och är inte med alls. De har ett klart spelövertag, och vi tappar matchen från start. Sen jobbar vi oss in mer och mer.

En bra sammanfattning av hur det såg ut från åskådarplats.

— I sista perioden är vi riktigt bra, men vi måste sätta chanserna också.

Fyra skott i första perioden, det var andra gången det hände.

— Vi måste eliminera våra dalar. Det var inte så att vi inte sköt när vi var i anfallszon i första perioden. Vi är inte i anfallszon utan fastnar i egen zon och då blir det inga skott.

Gustav konstaterar att hela serien är jämn och att alla kan slå alla. Så också GIK.

— Det är mycket bättre lag i den här serien och roligare att spela. Alltvåan i år har högre kvalitet än tidigare och det kanske beror på att de har bantat ner Hockeyettan. Roliga matcher, men vi ska ta tre poäng också.

En tung förlust på fredag, och match igen på söndag. Hur laddar man om för det?

— Vi har träning i morgon (läs idag) och det är väl bara för att komma på is. Snacka detaljer och kroppen att röra på sig.


Publicerades 2022-02-12