Is-med-klubbmärke

GIK-Vänersborgs HC

En säsong som bjudit på både vin och vatten fick en snygg avslutning. GIK:s vilja att vinna årets hetaste derby vägde tyngre än Vänersborgs teoretiska möjlighet att nå Play Off.

Det var en mycket underhållande match med många mål och mycket hjärta. Men i första perioden märktes inte mycket av det, Det var trevande spel från båda lagen och första målet kom inte förrän drygt femton minuter, när Cooper Leitch gav GIK ledningen med 1-0. Vänersborg kvitterade till 1-1 drygt en minut senare och vid periodpausen fanns inga tydliga tendenser.

Det skull ändra sig snabbt. Skribenten hade knappt hunnit ställa ned kaffekoppen innan Gustav Svensson gav GIK ledningen med 2-1. Cooper Leitch och Marek Rubner fyllde raskt på mid varsitt mål och efter drygt fem minuter hade GIK ledningen med 4-1. Efter en Time Out reducerade Vänersborg till både 4-2 och 4-3 innan Carl Andersson gjorde ett mycket psykologiskt viktigt mål strax innan nästa periodpaus.

Fem minuter in i tredje perioden var det återigen dags för Carl Andersson att hitta rätt. 6-3 och nu kändes det som om Vänersborg tappade sugen, även fast de reducerade till 6-4.

Rent matematiskt var Cooper Leitch en oerhört värdefull spelare för resultatet, två mål och två assist går inte att komma runt. Men det är mycket glädjande att unge backen Carl Andersson som steg för steg arbetat sig in i matchfemmorna, nu med sina två mål visade fina offensiva kvaliteter.

— Det var en bra match med mycket fart, säger Carl.

— Lite hafsigt stundtals, men ändå helt OK.

Och så var det detta med andra perioden…

— Vi fick en bra början och sen tog de Time Out. Vi går ner oss lite och de gör två mål. Sen steppar vi upp igen.

På frågan om hur hans egen säsong har varit svarar Carl:

— Den har varit lite upp och ned. Jag tycker att jag började bra, sen kändes det som att jag hade en svacka runt jul och mot slutet har det varit helt OK.

Carl hoppas och tror på en bra nästa säsong för laget och det är ingen tvekan om att han fortsätter själv.

— Jag tänker fortsätta. Det är fortfarande kul med hockey och jag har inget bättre för mig.


Publicerades 2022-03-14