Is-med-klubbmärke

GIK-Västervik 2-3 (1-1, 1-1, 0-0, 0-1)

Västervik såg överlägsna ut i det mesta, men GIK gjorde lika många mål under ordinarie matchtid. På det viset för man med sig minst en poäng.

GIK fick en mycket bra start på matchen. Redan efter trettiotre sekunder gjorde Johan Andersson (Niklas Bunnstedt) 1-0, och vem vet hur det hade kunnat sluta om de hade fått chansen att bygga upp självförtroendet? Ty redan tjugo sekunder senare hade Västervik kvitterat. 10-3 i skott säger en del om hur matchen såg ut.

Även i andra perioden var Västervik spelmässigt överlägsna. Men kanske var det i själva verket så att GIK spelade på det viset de har pratat om, men sällan gjort? Enkelt och tight bakåt, tålmodigt väntande på motståndarnas misstag. Plus en i det närmaste omutlig målvakt i form av Robin Andersson, och den i USA utbildade Niklas Bunnstedt som envist lägger puckar mot mål. Den sista, nio sekunder före pausen, innebar 2-2.

I tredje perioden hade GIK minst två riktigt fina lägen att ta ledningen i matchen, men kom inte till skott förrän gästernas målvakt hade hunnit reagera. Förlängningen hade pågått i en och en halv minut innan gästerna avgjorde. GIK fick alltså med sig en välförtjänt poäng.

En ganska nöjd Johan Andersson såg efter matchen ut som om han hade vunnit en poäng, snarare än förlorat tre.

– Vi spelade bra i boxplay, släppte inte in några mål i onödan, och fick sk-tmål som det i andra perioden med oss. Då blir det poäng.

– Robin var fantastisk idag. Han räddade många lägen som borde ha blivit mål.

Många som såg matchen fastnade för Västerviks överlägsenhet. Johan är av en delvis annan uppfattning.

– Vi har fortfarande en del att jobba på, men vi tog en poäng och vi hade flera bra moment. Det måste vi ta med oss i Fortsättningsettan oavsett hur de två sista matcherna går.

På onsdag väntar Skövde hemma och chansen att få med en bonuspoäng till Fortsättningsettan finns fortfarande.


Publicerades 2014-12-01