Is-med-klubbmärke

Grästorp-Surahammar 6-3 (1-0, 1-2, 4-1)

Fyra raka segrar för GIK, när hände det senast? Enligt vanligtvis väl underrättade källor kan det ha varit någon gång under den första säsongen i Hockeyettan, och sex mål i samma match av allt att döma ungefär samtidigt.

Annars var den stora snackisen under kvällen blott 14-årige yttern Nils Ekblad som i sin A-lags under två byten spelade smart, vågade ge sig in i närkamper, och avslutade med en andraassist till Carl Lundmarks 6-3 mål i öppen kasse. En för sin ålder mogen kille med en karriärplanering som slutar i NHL, och som har hockey på agendan alla dagar i veckan utom möjligtvis tisdag.


Matchen började med en period där GIK gjorde allt utom mål. Målskörden inskränkte sig till fattiga 1-0 på straff av Jesper Sellin. Minst ett till hade varit rättvist, men det gäller att få in dem också.


I andra perioden tappade GIK nästan all fart, samtidigt som Surahammar var oväntat pigga. 1-1 efter drygt halva perioden och nu kändes det nästan som matchen var på väg att glida GIK ur händerna. Hugo Johanssons (Carl-Johan Svensson) 1-2 återställde ordningen, varefter Surahammar kvitterade drygt en minut för periodvilan.


Tredje perioden började på samma sega vis som andra. På fyra minuter gjorde Jakob Wulcan 3-2 (Pontus Wikström) och 4-2 (Pontus Wikström), samt 5-2 genom Marcus Johansson (Carl-Johan Svensson), och matchen var i praktiken över. Surahammar reducerade till 5-3 vid spel sex mot fyra och Carl Lundmark (Pontus Wikström, Nils Ekblad) utökade till 6-3 i tom kasse.


Matchhjälten Jakob Wulcan sken med hela ansiktet när han berättade om det nya GIK som inte viker ned sig, ett lag som reser sig som en man efter en snöplig kvittering och drar ifrån till en övertygande seger.


Om sin yngste lagkamrat har han bara gott att säga:


– Han har storleken för detta och kommer att bli jättebra.


Sagt av en som själv debuterade vid drygt femton års ålder och vid några tillfällen den säsongen spelade fyra matcher samma vecka.


Publicerades 2016-10-27