Is-med-klubbmärke

Grästorps IK – Bäcken HC 4 – 3 (2-0, 2-1, 0-2)

Återigen har GIK visat sig bäst när det gäller och besegrade på söndag eftermiddag serieledaren Bäcken med 4-3.

2-0 efter två snabba mål i slutet av första perioden, förvaltades väl med siffrorna 2-1 i andra perioden. Känslan var att det var en rejäl uppförsbacke för Bäcken, som förvisso gjorde två mål i sista perioden men aldrig kom i kapp.

Det var en fysisk match med högt tempo, och backtuffingen Rasmus Berntsson trivdes bra. Man flyttar inte utan vidare på honom framför eget mål, men han också fina offensiva kvaliteter, passar bra, och gjorde 4-1.

—Vi går ut och börjar i ett dj-la tempo och bryter ned dem. Sen kommer de i gång i andra, men vi får två goa mål och stänger ned den perioden. I tredje perioden tar vi någon onödig utvisning, men efter timeouten stänger vi ned dem fullständigt, tycker jag.

Svårare än så behöver det inte vara att förklara vad som hände. Hockey går ut på att göra flest mål på sextio minuter.

Var Rasmus nöjd med sin egen insats för laget? Efter matchen ligger han två i den interna poängligan med ett mål och fyra assist.

—Jag tycker att jag har blivit bättre offensivt, även om jag alltid har sett mig som 50/50 bakåt och framåt under hela min karriär. Men det har lossnat mer i år och det är skönt.

Eskilstuna borta, hur ser han på det?

—Det blir en tuff match, det är alla matcher i den här serien, men vi tar en match i taget. Håller vi oss till vårt spel ska det gå bra.

—Sen vill jag tacka publiken för deras stöd under säsongen.


Publicerades 2024-03-17