Is-med-klubbmärke

Grästorps IK presenterar förändringar i A-laget.

Vi kan med stor glädje välkomna Antons Trastasenkovs till GIK. Antons är för många ett välbekant namn då han säsongen 20/21 representerade THC fram till att serien lades ner på grund av Covid. Han är ursprungligen från Lettland där han var han i Dinamo Rigas system innan han gick till THC.

Det är en stor och stark forward som har en bra speluppfattning och ett mycket fint skott. Det ska bli väldigt kul att se Antons i vår regi då det helt klart var en spelare vi tyckte såg väldigt spännande ut när han var i THC.

Antons har tillförskaffat sig mer erfarenhet de senaste 2 åren, ifrån Feldkirch ifjol och även från Feha19 i Ungerns högsta liga som han nu senast representerat. Han landade i Grästorp natten till fredag (idag) och är spelklar redan till söndagens Alltvåan-premiär.

Vi har även bytt ett par ord med Antons inför resan tillbaka till Sverige.

Välkommen till GIK. Vi mötte varandra när du var i THC för 2 år sedan. Vad är det du har utvecklat mest sen vi såg dig sist?

  • Jag skulle säga att jag är äldre och mer vis nu.

Hur kommer det sig att du valde GIK?

  • Jag valde GIK för att jag känner till laget sen innan och jag har goda minnen ifrån vilken typ av stil de har på sin ishockey. Sen är GIK förknippat med ryktet av att ha ett starkt lag.

Vad är dina förväntningar på resterande del av säsongen?

  • Förväntningarna är så höga de kan bli. Jag kommer göra mitt bästa för att hjälpa laget att nå den höga målsättning som man har.

Vi önskar Antons varmt välkommen!

 

GIK har också valt att bryta avtalet med Patrick Bolterle och vi önskar honom lycka till vidare i karriären.


Publicerades 2022-12-09