Is-med-klubbmärke

Hälften av träningsmatcherna är avverkade

Henrik Alfredsson filosoferar om det som har varit och framtiden.

– Det som har stört oss lite är att vi har drabbats av skador som har gjort att vi inte har kunnat spela på fyra femmor sen de första två matcherna, inleder Henrik och övergår till att berätta om de inledande träningsmatcherna.

– Resultaten har varit blandade. I den första matchen är vi spelförande och styr rejält. Vi inleder bra i första perioden, sen slappnar vi av och blir lite bekväma. Det är saker som är bra att få i träningsmatcher och ta lärdom av.

– Match nummer två mot Hanhals är det också vi som styr, men har lite svårt att komma in framför kassen. Det gör att motståndaren kan hänga med länge och vi vinner i sudden.

– I tredje matchen går vi ut med lite för stor respekt för motståndarna. Vi spelar dessutom med bara tre femmor och får inte riktigt samma tryck.

– Matchen mot Nybro var bra i första perioden, sen tappar vi lite. Vi drar på oss utvisningar i frustration och ger bort en del mål. Jag är nöjd med första och sista perioden och vi måste bli konstanta matcherna igenom.  Men vi spelar efter ett nytt system och vi jobbar vidare på det.

På söndag är det dags att möta Dalen hemma i ÅVA. Hur kommer det att se ut då?

– Förhoppningsvis har vi fler spelare friska så att vi kan spela på fyra femmor. Vi vill revanschera oss, för borta var vi helt enkelt inte med.

Henrik har använt en hel del juniorer i träningsmatcherna. Hur ser han på deras medverkan framöver?

– Absolut finns det de som kan bli aktuella för seriespel. Vi har använt juniorer i matcherna redan, vissa mer än andra. Det finns helt klart spelare som har gått in och krigat för en plats i laget och visat det under matcherna.

Blir det fler förstärkningar utifrån?

– Det jobbar vi med hela tiden, med det ska vara spelare med rätt attityd. Inte mängdspelare som vi har själva. Vi försöker hitta toppar.


Publicerades 2015-09-03