Is-med-klubbmärke

Halmstad – GIK 4-1

GIK kom till denna bortamatch med endast tre femmor och två extraforwards.

GIK började första perioden på ett okej sätt men ändå inte helt övertygande. Nikita Davydov storspelade och höll tätt tills endast två sekunder återstod av den första periden. 1-0 kom till i powerplay för Halmstad och hängde således i luften. Självklart var det ett psykologiskt mycket jobbigt mål att få emot sig men förhoppningar fanns att GIK skulle rycka upp sig inför period 2 och 3.

Dessa förhoppningar infriades dock inte. Istället var det ett Halmstad som fortsatte att trycka på i en större takt än i den första perioden och GIK var ett par nummer för litet. Till slut kom också 2-0 målet som dessutom var rättvist. Känslan var att GIK kan mycket bättre, men fanns krafterna där inför den tredje perioden?

Svaret på den frågan kom snabbt i och med att Halmstad både gjorde 3 och 4-0 i den tredje perioden. Nikita Davydov var en av anledningarna till att det inte rann i väg mer i denna match. Dock skulle GIK få ett tröstmål som Michal Lukac gjorde med 56 sekunder kvar av matchen, målet tillkom i powerplay. Slutresultatet blev 4-1 till Halmstad och det positiva vi tar med oss från den här matchen får bli Nikita Davydovs målvaktsspel samt att vi lyckas göra mål i powerplay.

 


 


Publicerades 2016-09-08