Is-med-klubbmärke

Halmstad HF – GIK 4-1 (1-1, 2-0, 1-1)

Biträdande lagkaptenen offrar en stunds sömn på vägen hem för att förklara vad som hände, med mera.

– Blek första period, i andra så har vi en tio minuters period ungefär där vi får ganska bra tryck stundtals innan dom göra 2:an och 3:an. Sista så har dom väl ganska bra kontroll på matchen och vi skapar för lite för att hota om poängen.


Så sammanfattas matchen väl i tre meningar Och skribenten noterar att den nya tredjekonstellationen genom Jonas Lönn (Michal Lukac) stod för GIK:s enda mål.


På frågan om det känns nervigt att spela med bara sex ombytta backar svarar Markus att det är tränarnas sak att bedöma, men att det inte är något som avgör en match. Och på frågan om det finns något att ta med sig inför matchen på söndag:


– Svårt att säga såhär direkt efter, men det är klart att mycket måste bli bättre tills på söndag. Fast då är det en ny match med andra förutsättningar.


En lätt match, mot Tyringe närmast under strecket?


– Nä, det blir absolut ingen lätt match, finns inga sådana matcher när vi är i den situationen vi är. Det kommer vara två lag som slåss för att undvika kval så det kommer bli en tuff match och är vi inte på topp så torskar vi, så enkelt är det.


På söndag är det dessutom Enkronasmatch, och Bosse Andersson med flera har gjort sitt bästa för att skapa ett intresse för den. Marcus har fullt fokus på det idrottsliga.


– Jo, det är klart det är en speciell match men vi kan inte fokusera på annat än att göra en topprestation på isen.


Publicerades 2018-02-01