Is-med-klubbmärke

Hanhals-GIK 3-1 (1-0, 0-0, 2-1)

Ett tappert kämpande GIK får åka hem poänglösa. Men än har laget ödet i sina egna händer.

Förutsättningarna var inte de bästa, med ett lag reducerat till tre femmor. Sett till det gjorde GIK ändå en bra match.


– Att spela med kort manskap i någon enstaka match är inga problem snarare tvärtom, däremot så var det viktiga spelare som saknades, Tomas Sandlin talar klarspråk när han beskriver förutsättningarna.


Knappt fjorton minuter in i första perioden tog hemmalaget ledningen. Sen var det länge en jämn match och andra perioden blev mållös.


Mitt i tredje perioden tar Hanhals ledningen med 2-0. Tre minuter senare reducerar Hugo Johansson (Jonas Lönn, Jakob Wulcan) till 2-1 och hoppet tänds. Men nej, det blir inga fler GIK-mål. I stället är det hemmalaget som fastställer slutresultatet till 3-1 när Robin Walin fått lämna kassen till förmån för ytterligare en forward.


– En jämn match där vår oförmåga att sätta pucken i mål blev avgörande, Tomas Sandlin sammanfattar matchen med en mening.


Läget inför fortsättningen är inte det bästa, men långt ifrån hopplöst. Tyringe har lika många poäng som GIK, men en match mer att spela.


– Vi tar en match i taget och försöker vinna varje match, vi kan inte lägga en massa energi på saker vi inte kan påverka, utan fullt fokus på oss själva och det vi kan göra nåt åt.


Så talar Tomas Sandlin och det ligger tyngd bakom orden. Tror man inte att man kan vinna har man redan förlorat och till söndag tänker GIK lugga seriesegrarna på flera poäng, med hemmapubliken i ryggen.


Publicerades 2018-02-08