Is-med-klubbmärke

Helsingborgs HF-GIK 3-4 (3-0, 0-0, 0-3, 0-0, 0-1)

Första seriematchen spelad med förtjänst.

Grästorp inleder bra, men ändå är det Helsingborg som tar ledningen. Grästorp har chanser men inte marginalerna på sin sida samtidigt som hemmalaget är mycket effektivare i första akten och det står 3-0 när 20 minuter är spelade.

I andra spelar Grästorp upp sig och reder förtjänstfullt ut 5 min i boxplay där man dessutom har reduceringschanser. Andra perioden slutar mållös efter avvaktande spel från Helsingborg.

I inledningen av tredje får GIK chansen i numerärt överläge med många målchanser som följd. Detta kom att sätta tonen på den tredje akten då hjärtebröderna spelar ut sitt register. Jonas Lönn sätter ettan, CJ tvåan och Lönn nätar sitt andra i slutstriden och det står 3-3 vid full tid.

GIK är mycket bättre än sina motståndare i tredje perioden vilket ger dem viss fördel i förlängningen. Denna kunde slutat hur som helst med chanser åt båda håll. Inga mål faller dock.

Straffläggningen var helt mållös fram till att Jonas Lönn avgör för GIK i femte omgången.

Två goa poäng i premiären inför ett 40-tal tillresta supportrar.

På frågan om vad som var annorlunda i tvåan och trean jämfört med första perioden svarar tränaren Tomas Sandlin:

–  Vi gjorde egentligen inget mer än att självförtroendet kom i takt med spelövertaget och då och då kom också målen.