Is-med-klubbmärke

Hisingen-GIK 2-7 (1-1, 0-4, 1-2)

Tänk en sådan skillnad en helg kan göra. En stabil seger hemma mot VHC i fredags och så en lika stabil borta mot Hisingen i går. Nu är GIK på den rätta sidan strecket och ska bli kvar där.

Hemmalaget tog ledningen med 1-0 efter knappt fyra minuter. Det blev snabb replik till 1-1 genom Tim Brattström. Därefter måltorka resten av perioden för båda lagen.

Det var i andra perioden det hände. GIK visade prov på en ruskig effektivitet, fyra mål på tolv skott, och ryckte ifrån till 1-5. Det tål att nämnas att det endast gick femton sekunder mellan 1-2 och 1-3. GIK:s mål i perioden gjordes av Nils Ekblad, Kaspian Karlsson, Calle Dahlin och Alexander Liljedahl.

Nils Ekblad gjorde 1-6 i början av tredje perioden och Hisingen var ett slaget lag. Resten av matchen var mer eller mindre en transportsträcka. Hisingen fick ett reduceringsmål, men Alexander Liljedahl utökade till 2-7 i spel i numerärt underläge.

Christopher Hamell är självklart nöjd med resultatet:

— Det var en bra match, vi gjorde sju mål. Men det hade kunnat bli fler.

Det finns alltså att jobba på.

— Ja, vi måste bli ännu bättre på att spela hockey i sextio minuter.

Skribenten konstaterar att det var en gedigen lagseger, men vill ändå framhålla duktige junioren Nils Ekblad, arton år i augusti, som var en av GIK:s två tvåmålsskyttar.


Publicerades 2020-10-12