Is-med-klubbmärke

Hisingens IK-GIK 1-2 (0-1, 1-1, 0-0)

— Det var en jämn match där vi inte riktigt kommer upp i vår högsta nivå, säger Christopher Hamell.

Som konstaterar att lagmoralen är något som laget kan ta med sig in i framtiden, samt att passningsspelet är något att fila på.

Kanske det var så och kanske en och annan spelare redan hade lyft blicken mot horisonten och det stundande derbyt mot Vänersborg. Men ändå, tre poäng är tre poäng, och det är just de poäng man tar när man inte kommer upp i sin högsta nivå som kan ha mest betydelse när serien ska summeras framåt jul.

GIK fick slita mot vad som borde ha varit ett relativt lätt motstånd och lyckades göra 0-1 i första perioden följt av 0-2 i andra innan hemmalaget reducerade till 1-2. Tredje perioden blev mållös.

Det är svårt att utse några individer som utmärkt sig positivt, men skribenten konstaterar att Eric Brassard verkar ha anpassat sig bra till spel på storrink, samt att knappt artonårige Gustav Lundmark påpassligt gör sitt andra A-lagsmål.

På fredag väntar ett derby mot Vänersborg med allt vad det innebär. Skribenten hoppas på en hockeyfest inför väl fyllda läktare, med mycket hjärta men schysst spel. Det är ju seriefinal!


Publicerades 2021-10-21