Is-med-klubbmärke

I huvudet på en tränare

I väntan på att sista träningsmatchen startar 17:30 kan ni läsa Henkes funderingar.

– Vi har blivit kvickare i tanken och agerar utan att behöva tänka. Det är en process som pågår och vi är inte färdiga än. Men vi har bevisat att vi kan tampas mot alla lag som vi har mött.


– Det finns alltid saker att arbeta med och man kan aldrig bli helt nöjd. Blir man det blir man ett lag som stannar upp och inte utvecklas.


Även om Henke uttrycker sig försiktigt så verkar det mesta gå enligt planerna. Han fortsätter med att kommentera matchen mot Nybro onsdags:


– Skillnaden var inte så stor jämfört med bortamötet. Borta låg vi under med 2-1 efter första perioden, hemma med 0-1, fast nu tog vi tag i spelet i stället för att vi vek ned oss och släppte in tre lätta mål. Tyvärr funkade inte vårt spel i boxplay denna match, i spel fem mot fem vann vi med 2-1!


Är dagens match att betrakta som en generalrepetition?


– Jag vet inte riktigt. Det är en process som pågår steg för steg och vi vill naturligtvis vara så färdiga som möjligt när serien startar. Med ett nytt sätt att spela och ett nytt tänk så kan man inte gå händelserna i förväg. Vi måste komma in det, match för match, period för period, byte för byte.


Det är ingen hemlighet att GIK inte alls har samma budget som de flesta lagen på denna nivå, men i stället det berömda hjärtat. Hur stor betydelse har det?


– Du kan köpa kvalitetsspelare med en bra budget, men det spelar ingen roll om du inte kan få laget att arbeta ihop. Vårt spel bygger på att vi ska arbeta ihop. Han i målprotokollet kan inte göra sitt jobb om vi inte har spelare som gör sk-tjobbet åt honom.


Publicerades 2015-09-13