Is-med-klubbmärke

I huvudet på Kjell Andersson

Inför årets säsong hade han varslat om att det var dags för honom att varva ned, men nu är han med i hetluften igen. Varför?


– Jag har varit med så länge och varit engagerad på så många områden, så jag kanske fortfarande behövs. I går till exempel så pratade jag med våra lagkaptener om matcherna som varit nu, och om man säger så här: Matchen hemma mot Enköping är den som har stuckit ut och inte varit så bra. I övrigt har vi varit med bättre i matcherna än vad vi var i fjol. Vi har till exempel vunnit skottstatistiken fem gånger! Jag ser fram emot resten av säsongen.


– Vi har bytt spelare de senaste åren, det gör väl alla lag. Men vi har aldrig bytt bort så många som i år, aldrig så många spelare som är GIK:are: Lars, full av energi och viktig i omklädningsrummet; Johan Andersson, lagkapten som har slutat; Carl-Johan som har försvunnit till Troja Ljungby. Nu är det nya grabbar som styr i omklädningsrummet; Sebastian, Lövdahl, med flera. Våra egna är lite unga och det tar tid för dem att växa in i sina roller. Men efter vad lagkaptenerna säger så stämningen god i omklädningsrummet och de har bra kontakt med Henke. Det vi saknar i laget är en riktig sniper, en måltjuv, men de kommer vi inte åt.


De egna juniorerna, som i framtiden ska utgöra stommen i laget, är viktiga. Hur ser Kjell på dem?


– Just nu är vi i en lite lurig situation.  Vi måste satsa så mycket på våra juniorer som det bara går.  Vi letar efter en tränare, någon utifrån som kanske kan gå in till viss del redan den här säsongen, men framför allt i framtiden. Att vi tar hand om våra egna juniorer är jätteviktigt, om vi inte hade egna juniorer som kommer i framtiden hade vi kunnat strunta i det. Men vi har en uppsjö av talanger.


– Själv har jag engagerat mig som coach i J20 tillsammans med Bender. Jag har sett dem och vet vad de går för; det är inte bara det är de är tekniska och skridskostarka, de har dessutom bra karaktär. 


Publicerades 2015-10-17