Is-med-klubbmärke

I soffan med Sergei – Inför omstarten

Efter veckor av träningsmatcher, träningar och lite vila är det dags för omstart i morgon fredagen den 6 januari. Sergei och hans mannar ser fram mot den med tillförsikt.

Första frågan är naturligtvis om hösten gick som förväntat. Många grästorpare hade nog räknat med en rejäl uppförsbacke. I stället blev det en strid kring det övre strecket som avgjordes med minsta möjliga marginal.


–   Ja, det kan man säga. Vi är nöjda med den position vi har just nu. Det ska bli roligt att komma igång igen, men det blir tufft.


Och det finns en del som laget kan ta med sig.


–   Vad som är bra är att vi har fått igång vårt grundspel. Det har fungerat bra på slutet, både framåt och bakåt. Spelet i Powerplay kan fortfarande bli bättre.


–   Vi spelade ett par träningsmatcher med bra fart. Vi hade några spelare borta och fick låna, nu är de tillbaks igen så att vi kan spela med fyra femmor.


–   Nu börjar det roligaste, att komma igång på fredag!


Motståndet är idel kända lag och även om Surahammar inte är den svåraste motståndaren finns det inga lätta lag på den här nivån.


–   Vi tar en match i taget. Vi vet hur de spelar och det underlättar, men jag tycker att lagen är jämna och det blir tufft hela vägen. De lag som var längst ned i tabellen kanske har fått förstärkningar?


–   Egentligen spelar det ingen roll, vi har självförtroendet kvar från hösten. Jag hoppas att vi börjar bra och kör vidare så.


Så sant som det är sagt – på den här nivån finns det inte plats att underskatta någon motståndare.


–   Vi har samma spelare som i grundserien och vi har försökt att träna på lite smådetaljer. Både i grundspelet och i Powerplay och vi hoppas att det fungerar nu.


På pappret är Surahammar en lätt motståndare, hur är det egentligen?


–   Vi vet att de har kvalitetsspelare i laget. Det var ingen lätt match senast vi mötte dem, det var jämnt i två perioder innan vi drog ifrån i den tredje. Alla är inställda på att den blir en tuff match och att vi måste prestera på en hög nivå, då vinner vi.


Publicerades 2017-01-05