Is-med-klubbmärke

Ibland är allt hockey lite bättre

Nu kommer hösten smygande, skolorna har börjat och själv går man åter till jobbet.

Familjen har haft familjeråd och upprättat nya bättre rutiner.  För nu, denna hösten, kommer alla orka, vara glada och hjälpas åt här hemma. Vi ska ta fighten mot ekorrhjulet och VINNA!


Barnen väntar på att hockeyträningarna ska komma igång. Frågan som ställs är:


-hur kan ”alla” andra ha isträning och inte vi?  Barn har en förkärlek till ordet alla.


Ja, tiderna förändras, förr höll man sig till ”sin” säsong men nu vill helst alla idrotter köra året runt. Frågan om när man ska börja träna eller sluta träna lämnar jag till tränarna. Det jag opponerar mig emot och tycker är riktigt dåligt, det är när man uttrycker att den ena eller andra föreningen gör fel som börjar tidigt eller avslutar sent, när ens egen förening gör precis likadant. Det är ju som att kasta sten i glashus. Det bästa måste väl ändå som alltid vara en god kommunikation tränare emellan. GIK vill väl ändå ha ett gott rykte där vi ser till barnens möjlighet att utföra flera idrotter?


Nu har det gått en månad sedan förra krönikan. Det fullkomligt exploderar på sociala medier, inläggen från GIK-TV och GIK-Podden tar aldrig slut. Det har varit Opening Ceremony, där allas vår Petter föregick med gott exempel och hade hjälm på huvudet. Vi har fått lära känna Algot och vi har deltagit både i ridkampen och karnevalståget med bravur.


I ridkampen började jag som deltagare för Gauthiod men värvades till GIK, och jag måste säga att det kändes helt rätt i hjärtat. Ibland är allt hockey lite bättre! Men vilken insats mina lagmedlemmar gjorde som offrade både liv och lem. Det slutade bra, 3-3 för en fortsatt god vänskapsrelation. Men man hade ju gärna velat vinna.


Årets insats i karnevalståget var något utöver det vanliga. Vilken uppslutning och vilket engagemang, ja, vi kunde ju inte annat än att vinna. Tåget bestod av 7 olika bidrag som hade var sitt ekipage. GIKs bidrag bestod av 6 egna ekipage. Det fanns 60 GIK tröjor med. De var klädda på allt från legendariska hockeyspelare, blodgivare, ideellt arbetande, div. 1 spelare, poddgänget och sist men inte minst våra närproducerade kommande hockeyproffs.


Om vi blickar framåt får vi hoppas att det kommer hända massor även på isen framöver. Vi är lovade stora arrangemang kring våra hemmamatcher. Kommer vår Åse Viste arena efterlikna Frölundaborg? Kommer det tas fram ”klappor” också? Eller vad heter det reklambladet som hänger över stolarna i de stora arenorna? Och till sist, kommer alla ideellt arbetande människors härliga engagemang bidra till en ökad energi hos spelarna på isen? Kanske får vi i höst se hockey på samma nivå som i Frölundaborg?


 


Jennie Sterner – Krönikör Grästorps IK


 


Publicerades 2016-09-03