Is-med-klubbmärke

IK Pantern – GIK

I skrivande stund är laget på väg söderut för att möta IK Pantern borta. Vad passar då bättre än att snacka med ytterligare en av klubbens skåningar? Är nio poäng före jul realistiskt?

—Det är mycket möjligt tycker jag. Vi gick lite bom mot Sölvesborg i söndags och det är vi fortfarande revanschsugna efter. Vi tog tre poäng senast så det är bara att komma ner till Malmö, sätta full fart och ta tre poäng.

Casper Lindahl visar prov på en mycket bra inställning och han fortsätter med att kommentera kvällens motståndare.

—Pantern är alltid bra, särskilt på hemma plan. Vi har en lång resa så det gäller att inte vara kvar på bussen. Det gäller att göra en bra match och få i gång benen när man kommer ut.

Sen var detta med den ”sydländska” hockeyn.

—Det brukar gå fort och det smäller åt höger och vänster. Det gäller att vara på och hålla huvudet uppe.

Något säger skribenten att Casper inte räds lite tuffare tag, samtidigt måste man konstatera att det generellt blir tuffare nu. Samtliga lag tillhörde ju den bästa hälften i sin serie i Hockeytvåan.

—Det är bra lag varthän man kommer nu och det är tuffa matcher.

Hur påverkar en lång resa (det är ungefär tio gånger så lång till Malmö som till Lidköping)?

—Det är klart att det är skillnad, men vi försöker hantera det så professionellts som möjligt. Alla vet vad som krävs nu när vi möter bättre lag i Alltvåan. Vi har kapaciteten att hantera det.

Casper är personligen nöjd med sin tid i GIK.

—Jag kom i fjol och tycker att jag hade en bra första säsong. Vi är ännu bättre i år!

—Mitt andra år känns bra och jag trivs enormt bra här. Jag har bara gott att säga om klubben, allt är professionellt här. Det finns en seriositet här, vi vill framåt. Och det är alltid folk på läktaren när vi spelar hemma. Det finns folk som tycker om hockey häruppe


Publicerades 2023-12-17