Is-med-klubbmärke

IK Pantern – GIK 6-5 (1-1, 4-2, 1-2)

Det blev ingen serieseger, eller andraplats, men väl en hedervärd avslutning på säsongen. Lite tomt känns det, men en genomgång av säsongen följer och snart är det en ny säsong.

— Det var en riktig holmgång. Två lag som spelade offensiv hockey, det blev gasen i botten från båda hållen, Andreas Appelgrens svar på frågan var det var för typ av match. Och han fortsätter:

— 1-1 efter första perioden var helt OK. Sen har vi fem minuter i andra perioden där vi tappar konceptet och börjar jaga alldeles för mycket offensivt och då släpper vi på några minuter in fyra mål. Det är inte riktigt likt oss, det har vi inte gjort på hela säsongen. Där kändes det av att ”f-n, vi måste vinna idag”, och vi tog en Time Out för att lugna ner oss och jobba systematiskt därifrån. Det ar två upp, bara, inför sista.

Och sista perioden var helt OK.

— Vi bestämde oss för att verkligen visa för varandra att vi skulle gå för det. Vi gör en riktigt bra, får kraft, och har flera lägen. Tyvärr tappar vi in ett mål när vi verkligen går för att vinna matchen. Det var synd.

— Det var en tuff förlust naturligtvis, men killarna gav allt ända in i sista sekunden. Det ska de ha eloge för, även om det inte räckte den här gången. Men det kommer det att göra någon annan gång!


Publicerades 2024-03-22